↑ Επιστροφή σε Σχολική Βία

«Εκδήλωση για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού στις 17 Μαρτίου 2014 στον Πολύγυρο»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Χαλκιδικής ,διοργάνωσε επιμορφωτική Ημερίδα στα πλαίσια των δράσεων του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 17/3/2014 στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι Διευθυντές ΠΕ & ΔΕ Χαλκιδικής κ. Παπασταμόπουλος και κ.Ταπανίδης και εκπρόσωποι θεσμικών, κοινωνικών τοπικών φορέων και οργανισμών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.DSC_0092-1
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος ,αφού ευχαρίστησε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε. Χαλκιδικής , κ. Παπασταμόπουλο και κ. Ταπανίδη καθώς και όλους τους συνεργάτες του Δικτύου Χαλκιδικής αναφέρθηκε στον σκοπό της ίδρυσης του Παρατηρητηρίου και στις δράσεις που έχουν έως τώρα συντελεστεί.DSC_0161
Την εκδήλωση συντόνισαν, η κ. Πρασσά Χρύσα,Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χαλκιδικής και η κ.Παπαδοπούλου Μαρία, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής και παρακολούθησαν τα μέλη του τοπικού Δικτύου, τα στελέχη και οι υπεύθυνοι Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού των σχολείων ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ Χαλκιδικής.DSC_0036 DSC_0019
Με εισηγήσεις συμμετείχαν:
? Η κ. Έλενα Ράπτη ,συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα,σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων.
? Ο κ.Χατζηβασιλειάδης Γεώργιος , Ταξίαρχος, Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής με θέμα τη «Διερεύνηση αποκλινόντων μορφών κοινωνικής συμπεριφοράς στη σχολική ηλικία»
? Η κ.Ψυχογυιού Ευαγγελία ,Προϊσταμένη Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Β/μιας Εκπαίδευσης με θέμα «Επισημάνσεις επί του θεσμικού πλαισίου που αναφέρεται στην αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των μαθητών Δ.Ε.»
? Ο κ. Κόπτσης Αλέξανδρος ,Σχολικός Σύμβουλος, Συντονιστής του Παρατηρητηρίου Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε.Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Παρατηρητήριο Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού»
? Ο κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης. Σχολικός Σύμβουλος με θέμα την «ενδοοικογενειακή βία»
? Η εκπρόσωπος του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού»
? Στη συνέχεια η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Μαρτίδου Ραχήλ και ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ.Κελεσίδης Ευάγγελος παρουσίασαν δράσεις πρόληψης της ενδοσχολικής βίας των σχολικών μονάδων Π.Ε.Χαλκιδικής
? Η κ. Δεληγιάννη Αγγελική σχολική σύμβουλος ΠΕ06,αναφέρθηκε στη σημασία του σχολικού περιβάλλοντος στην πρόληψη της σχολικής βίας
? Η κ. Παπαδοπούλου Μαρία, Υπεύθυνη Σ.Σ.Ν Χαλκιδικής, με την εισήγησή της επισήμανε την αναγκαιότητα παραδοχής του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και αναφέρθηκε στις εμπειρίες του Σ.Σ.Ν.
? Η κ. Λειβαδιώτου Χρυσούλα, Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής παρουσίασε το θέμα « Αληθινές ιστορίες σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό από το ημερολόγιο ενός ψυχολόγου»
? Η κ. Τάπαλη Νεραντζούλα, Διευθύντρια του Δ.Σ. Φλογητών ?Πλαγίων παρουσίασε την ίδρυση και τις δράσεις του Δικτύου «Σχολεία της Χαλκιδικής κατά της Βίας»

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για το φαινόμενο της σχολικής βίας.