«

»

Απρ 22

Ανάρτηση στη Δικτυακή Εκπαιδευτική πύλη του ΥΠΑΙΘΠΑ υλικού σχετικού με την εργαστηριακή διδασκαλία Φυσικών Μαθημάτων και την οργάνωσή της με τη βοήθεια των ΕΚΦΕ.

(Ενημέρωση απο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.)

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προώθησης της εργαστηριακής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών που αποτελεί πρωταρχικό και αναπόσπαστο κομμάτι των μαθημάτων Φυσικών Επιστημών στα σχολεία έχει αναρτηθεί στην Εκπαιδευτική Δικτυακή πύλη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), www.e-yliko.gr, υλικό σχετικό με την εργαστηριακή διδασκαλία Φυσικών Μαθημάτων και την υποστήριξη αυτής μέσω των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ). Μπορείτε να επισκεφτείτε το σχετικό υλικό ακολουθώντας τη διαδρομή www.e-yliko.gr -> Ενημερωτικό Υλικό-> Σχολικές Δραστηριότητες ->Εργαστηριακή Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών.
Στο εν λόγω υλικό που θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
1. Υποστηρικτικό Εκπαιδευτικό Υλικό για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών. Το υλικό αυτό υπάρχει και εμπλουτίζεται συνεχώς από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες καταχώρισης εκπαιδευτικού υλικού στη διεύθυνση http://www.e-yliko.gr/odhgies/odhgies.aspx
2. Κατάλογος για όλα τα ΕΚΦΕ της χώρας με
i. τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλ, ιστοσελίδα κλπ)
ii. τον απολογισμό δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2011-12
iii. εργαστηριακά μαθήματα / παρουσιάσεις και επιμορφωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο του ΕΚΦΕ
iv. έκτακτες επιμορφωτικές δράσεις των ΕΚΦΕ .
3. Ανακοινώσεις / Εκπαιδευτικές Επισκέψεις και διαγωνισμοί Φυσικών Επιστημών.