Ανακοινώσεις Σχολείων

***
Editorial

Είσοδος-Εγγραφή





Είσοδος
Εγγραφή

Συνέδρια, Σεμινάρια

Επικοινωνία

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Παναγίας Κορυφινής 34, 632 00 Ν. Μουδανιά

Τηλέφωνο Γραφείου

Fax

e-mail: 2ekpesschal@sch.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

iep

ifigeneia

mikros anagnostis

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ). Πρακτικά Συνεδρίων

online software

maths

San simera

latsi

Εργαλεία Web 2.0
Προβολή # 
# Σύνδεσμος Επισκέψεις
1 pearltrees pearltrees
Το Pearletree είναι δωρεάν εργαλείο συλλογής, οργάνωσης και διαμοίρασης ιστοσελίδων σε μορφή δέντρου. Το ενδιαφέρον είναι ότι προσφέρει οπτική διεπαφή με το περιεχόμενο των συλλεγμένων ιστοσελίδων και υπάρχει η δυνατότητα εμπλουτισμού του από τα 'δέντρα' άλλων μελών της κοινότητας. Έχει ιδιαίτερα εύχρηστο περιβάλλον στη διαχείριση και και οργάνωση των σελίδων. Μπορείτε να επισκεφτείτε το δέντρο που έφτιαξα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να περιηγηθείτε σε αυτό για να δείτε τις δυνατότητες που προσφέρει.
78
2 Τikatok Τikatok
Ένα εργαλείο δημιουργίας on-line βιβλίων από τα παιδιά (στα αγγλικά)
43
3 Wordle Wordle
To Wordle είναι ένα παιχνίδι για τη δημιουργία "σύννεφων λέξεων" από το κείμενο. Τα σύννεφα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις λέξεις που εμφανίζονται πιο συχνά στο κείμενο πηγή. Είναι ένα καλό εργαλείο για να τονιστούν οι λέξεις που χρησιμοποιούνται πιο πολύ στη συγγραφή κειμένων. Οι εικόνες που δημιουργούνται με το Wordle μπορούν να εκτυπωθούν ή να τα αποθηκευτούν στη γκαλερί του Wordle.
56
4 Tagxedo Tagxedo
Το Tagxedo είναι ένας ακόμη ιστότοπος που δημιουργεί σύννεφα-λέξεων, όπως το Wordle. Όμως προσφέρει πολλά περισσότερα. Δίνει τη δυνατότητα να μορφοποιήσεις το σύννεφο σε οποιοδήποτε σχήμα. Απλά επικολλήστε το κείμενο σας ή δώστε την διεύθυνση μιας ιστοσελίδας. Μπορείτε να αλλάξετε το θέμα, το χρώμα, την γραμματοσειρά, την κατεύθυνση του κειμένου, το σχήμα, το διάστημα μεταξύ των λέξεων και άλλα. Η πλούσια gallery του Tagxedo μπορεί να δώσει ιδέες. Απαιτείται η εγκατάσταση του Microsoft Silverlight (είναι ελεύθερο). Πολύ χρήσιμο εργαλείο για τα κείμενα των παιδιών.
65
5 bubbl.us bubbl.us
Το Bubbl.us είναι μια απλή και δωρεάν εφαρμογή που δημιουργεί εννοιολογικούς χάρτες online.
46
6 Sendspace Sendspace
Αποστολή μεγάλων αρχείων μέχρι 300 ΜΒ
42
7 E-mail large files E-mail large files
Αποστολή μεγάλων αρχείων με e-mail.
54
8 Largefilesasap Largefilesasap
Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος αποστολής μεγάλων αρχείων και μάλιστα χωρίς εγγραφή.
39
9 Δημιουργήστε Comics Δημιουργήστε Comics
Εύκολα και γρήγορα δημιουργήστε ένα Comic! Με ένα κλικ εμφανίζονται τα αντικείμενα στο strip και με δύο κλικ διαγράφονται. Όλα τα αντικείμενα μετακινούνται στη σκηνή (κλικ και μετακίνηση) αλλά δεν αλλάζουν μέγεθος. Τα πλαίσια κειμένου συμπληρώνονται στα κενά που βρίσκονται κάτω από τη σκηνή και υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα. Μετά τη προσθήκη του κειμένου επιλέξτε submit word.
76
10 Google Cloud Connect για Microsoft Office Google Cloud Connect για Microsoft Office
Το Google Cloud Connect για το Microsoft Office προσφέρει τη δυνατότητα ομαδικής επεξεργασίας από πολλά άτομα στο γνώριμο περιβάλλον του Microsoft® Office. Μπορείτε να μοιραστείτε, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επεξεργαστείτε ταυτόχρονα έγγραφα Microsoft Word, PowerPoint®, και Excel® με συναδέλφους σας.
42
11 Δημιουργία έντυπης αφίσας Δημιουργία έντυπης αφίσας
63
12 Δημιουργία on-line αφίσας με Glogster Δημιουργία on-line αφίσας με Glogster
To Glogster είναι ένα εργαλείο δημιουργία αφίσας που επιτρέπει στους μαθητές να συνδυάσουν κείμενο, εικόνες, γραφικά, βίντεο και ήχου σε μια διαδραστική online αφίσα. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ένα "glog" το οποίο είναι ουσιαστικά μια online αφίσα-ιστοσελίδα.
48
13 Διαρκές ημερολόγιο Διαρκές ημερολόγιο
101
14 Παρουσιάσεις με το Prezi Παρουσιάσεις με το Prezi
Το Prezi είναι ένα διαδικτυακό λογισμικό παρουσιάσεων και αφήγησης, ένα εργαλείο για την εξερεύνηση και ανταλλαγή ιδεών σε ένα εικονικό καμβά.
Το Prezi επιτρέπει στους χρήστες να κινηθούν σε έναν εικονικό καμβά μέσα και έξω από την παρουσίασή τους.
65
15 Kerpoof Kerpoof
Tο on-line λογισμικό πολυμέσων Kerpoof χρησιμοποιείται από τα παιδιά για να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα τέχνης, ταινίες κινουμένων σχεδίων, ιστορίες, ευχετήριες κάρτες και πολλά άλλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά δημοτικού και γυμνασίου με πολλούς τρόπους για να ενισχύσει τις δραστηριότητες στην τάξη με διασκεδαστικό τρόπο.
79
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Delicious Share to Google 

Τα σχολεία στο διαδίκτυο

Εκδηλώσεις/Επιμόρφωση Υπ. Παιδείας

Γραφείο Τύπου Υπ. Παιδείας