Ανακοινώσεις Σχολείων

***
Editorial

Είσοδος-Εγγραφή





Είσοδος
Εγγραφή

Συνέδρια, Σεμινάρια

Επικοινωνία

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Παναγίας Κορυφινής 34, 632 00 Ν. Μουδανιά

Τηλέφωνο Γραφείου

Fax

e-mail: 2ekpesschal@sch.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

iep

ifigeneia

mikros anagnostis

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ). Πρακτικά Συνεδρίων

online software

maths

San simera

latsi

Σύνδεσμοι για την Ιστορία
Προβολή # 
# Σύνδεσμος Επισκέψεις
1 Δραστηριότητες Ιστορίας Δραστηριότητες Ιστορίας
Είναι μια συλλογής από το e-yliko toy Υπουργείου Παιδείας με δραστηριότητες για το μάθημα της Ιστορίας.
51
2 Click…στην ιστορία Click…στην ιστορία
Το πρόγραμμα ασχολείται με την τοπική ιστορία. Απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά γυμνασίου, ωστόσο μπορούμε να πάρουμε ιδέες και για το δημοτικό.
71
3 Ψηφιακό αρχείο του Ελευθερίου Βενιζέλου Ψηφιακό αρχείο του Ελευθερίου Βενιζέλου
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Ένα ενιαίο εικονικό αρχείο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη νεότερη ελληνική ιστορία,
34
4 Δίολκος για 1500 χρόνια Δίολκος για 1500 χρόνια
Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός. Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.
Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος
69
5 Η ζωφόρος του Παρθενώνα Η ζωφόρος του Παρθενώνα
Η ζωφόρος του Παρθευώυα, έυα μουαδικό έρϋο τέχυης, παρουσιάζεται σε ψηφιακή μορφή μέσα από τηυ παρούσα εφαρμοϋή που αυαπτύχθηκε από το Υπουργείο Ποπλιτισμού και Τουρισμού - Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Α' Εφορεία Προϊστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτων, Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης, και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης-Εθνικό Κέντρο Ερευνών. Η εφαρμογή απευθύυεται στους ειδικούς επιστήμουες, στο ευρύτερο κοιυό, αλλά και στα παιδιά μέσα από τα ψηφιακά της παιχνίδια.
69
6 Η Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο (ΙΜΕ) Η Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο (ΙΜΕ)
Η παρουσίαση της «Ελληνικής Ιστορίας στο Διαδίκτυο» πραγματεύεται την ελληνική προϊστορία, την πρωτοϊστορία και την ιστορία διαχρονικά. Για διευκόλυνση της έρευνας και της χρήσης των πληροφοριών ο χρόνος έχει χωριστεί σε 15 περιόδους.
42
7 "Περπατώντας στα μονοπάτια της Αρχαίας Ολύνθου"
Είναι ένα WebQuest για την ανάδειξη των αρχαίων της Ολύνθου και της ευρύτερης περιοχής.
Το WebQuest αποτελεί μία δραστηριότητα κατευθυνόμενης διερεύνησης κατά την οποία οι μαθητές αναλαμβάνουν να λύσουν ένα πρόβλημα αξιοποιώντας το διαδίκτυο ως βασική πηγή πληροφορίας αλλά συχνά όχι μοναδική.
Με τη μορφή που έχει το Webquest δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εγκαινιάσουν έναν νέο τρόπο εργασίας που συνδυάζει την καθοδηγούμενη ανακάλυψη με την αυτενεργό συμμετοχή στα πλαίσια ομαδικών δραστηριοτήτων.
42
8 Αγιά Σοφιά 3D Αγιά Σοφιά 3D
Μία virtual περιήγηση στην Αγία Σοφία (σε εικονική περιήγηση 360 μοιρών.
68
9 3D virtual tour 3D virtual tour
Ακόμα μία virtual περιήγηση στην Αγία Σοφία, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.
51
10 YouTube Time Machine YouTube Time Machine
Το YouTube το Time Machine, μας επιτρέπει να δούμε βίντεο από το YouTube ανάλιγα με το χρόνο επιλογής μας.
76
11 Εικονικές Εκθέσεις Εικονικές Εκθέσεις
Η Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΕΑΜ) παρουσιάζει σε εικονικές εκθέσεις ψηφιοποιημένα μνημεία. Η θεματική των εκθέσεων είναι πολυσήμαντη, με ορισμένες από τις κατηγοριοποιήσεις να περιλαμβάνουν παράγοντες όπως τον χωροχρονικό, τον υλικό αλλά και τον συμβολικό/ερμηνευτικό. Οι εικονικές εκθέσεις ανανεώνονται σε τακτά διαστήματα.
38
12 Οικουμενικό Πατριαρχείο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Γνωρίστε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα ιδίως για τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πόλη!
36
13 Στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων Στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων
Το παρόν λογισμικό, το οποίο έχει αναπτχθεί στο πλαίσιο της ενότητας «Νηρηίδες» του έργου ΠΛΕΙΑΔΕΣ, ΕΠ ΚτΠ, Γ' ΚΠΣ, αποτελεί έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης στα φύλλα εργασίας των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και το συνοδευτικό υλικό.
70
14 Πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας Πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας
Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ενότητας «Νηρηίδες» του έργου ΠΛΕΙΑΔΕΣ, ΕΠ ΚτΠ, Γ΄ΚΠΣ.
63
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Delicious Share to Google 

Τα σχολεία στο διαδίκτυο

Εκδηλώσεις/Επιμόρφωση Υπ. Παιδείας

Γραφείο Τύπου Υπ. Παιδείας